Sarbatoarea narciselor de la Vad

Sarbatoarea narciselor de la Vad Evenimente si Turism Brasov Mai

Sarbatoarea narciselor de la Vad

La mai putin de 60 de km de Brasov, in satul Vad, comuna Sercaia, se intinde rezervatia naturala Dumbrava Vadului, cunoscuta mai ales sub numele de Poiana Narciselor.
Sarbatoarea Narciselor, festival de etnologie si folclor, se desfasoara in fiecare an de sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena. Acest loc magnific reprezinta singura rezervatie naturala de profil din Europa, intinzandu-se pe o suprafata de 400 de hectare. Narcise cat vezi cu ochii, lasate sa creasca libere in toata splendoarea lor, dar fiind rezervatie naturala, nu ai voie sa le culegi. Traditii transilvane si preparate culinare pe masura, toate acestea pot fi admirate si gustate daca mergeti la Sarbatoarea Narciselor in Poiana Narciselor. Poienile de narcise se intind pe mai mult de 300 de hectare, iar in unele locuri depasesc chiar 150 de fire pe metru patrat. Tinerii din Valea Homorodului, imbracati in port popular, se indreapta spre aceasta poiana pentru a participa la traditionalele intreceri cu tinerii din satele si judetele invecinate.
Festivalul este un prilej excelent de a evidentia frumusetea dansului, a cantecului, portului si obiceiurilor populare din zona. Un eveniment la care participa formatii populare din zona si Ansamblul Popular National Secuiesc