Masivul Piatra Mare - Sapte Scari

Masivul Piatra Mare Sapte Scari Brasov Atractii si Obiective Turistice

Masivul Piatra Mare - Sapte Scari

Cei interesati pot realiza o tura de doua zile pe Masivul Piatra Mare, cu trecere pe la Canionul 7 Scari. Cele doua masive de inaltime aproape egala – Postavarul (1799m) si Piatra Mare (1843m), separate intre ele de valea adanca a Timisului, apartin de Muntii Barsei, acestia fiind localizati in sudul Depresiunii Brasov, in cadrul Carpatilor de Curbura.
Dinspre Timisul de Jos, de la fosta Cabana Dambul Morii (670 m), se poate merge pe Valea Sipoaia urmarind marcajul banda galbena, pana la Canion. Aici, scarile metalice contrasteaza cu peretii de calcar si apa limpede ce se pravaleste nestavilita, avand o forta si o vitalitate molipsitoare. A treia scara este cea mai spectaculoasa atat prin lungimea ei, cat si prin cascada de langa ea, care te stropeste putin in prima parte a escaladei.
Traseul continua prin padure, in permanenta prezenta a raului, pana la Cabana Piatra Mare (1.629 m), o cabana primitoare, foarte bine intretinuta, unde se pot face rezervari pentru cazare. De la cabana, aproximativ intr-o ora, se ajunge pe Varful Piatra Mare. Prin aspectul lui, varful are o infatisare modesta, in schimb e surprinzator prin panorama pe care o dezvaluie. Se pot observa mai multe masive: Masivul Bucegi, Piatra Craiului (pe zi senina), Ciucas, Postavarul, iar orasul Brasov vazut de la aceasta inaltime se dezvaluie cu generozitate privirii. Este bine sa fiti pregatiti cu echipament care sa va ofere protectie, pentru ca vremea in aceasta zona inalta este instabila. Daca veti decide sa parcurgeti acest traseu, cu siguranta veti dori sa reveniti in aceste locuri si sa cunoasteti mai bine zona.