Organizarea călătoriei în paşi simpli

Organizarea călătoriei în paşi simpli
Jun

Organizarea călătoriei în paşi simpli

Fiecare dintre noi avem experienţa a cel puţin o călătorie organizată pe cont propriu sau prin intermediul unui grup organizat.
Pentru cei mai puţin experimentaţi sau mai puţin documentaţi în ceea ce priveşte organizarea unei călătorii, vă invităm să parcurgeţi acest articolcare vă va fi de folos pe viitor.

Lista destinaţiilor pe care îţi doreşti să le vizitezi este un punct de plecare pentru călătoriile tale. Acesta este primul pas pe care îl faci atunci când ai poftă de o nouă călătorie - consulţi lista destinaţiilor.

Alegerea destinaţiei din wishlist-ul tău este pasul ce finalizaează această primă etapă.
În funcţie de alegerea făcută este bine să ştii deja în linii mari dacă aceasta va fi o călătorie luxury sau low cost, deoarece acest lucru te va ajuta în stabilirea anumitor criterii în următoarele etape.
Odată ce alegerea este făcută urmează să pui în aplicare organizarea călătoriei.

Cercetarea în mediul online este cea mai la îndemână documentare, astfel vei afla în primul rând şi părerea altor persoane care au mai vizitat zona respectivă. De asemenea, te poţi ajuta în documentarea ta şi de diferite bloguri de călătorii sau de platforme online de rezervări, care sunt la fel de importante ca oricare altă sursă.
În urma documentării poţi găsi lucruri interesante de vizitat pentru toţi participanţii la această călătorie, astfel încât să nu se simtă nimeni exclus, în cazul în care în cadrul călătoriei sunt mai mulţi participanţi. Odată cu documentarea să nu uităm că în anumite ţări sau oraşe, ori anumite zone din oraşe puteţi întâlni diferite restricţii sau norme de conduită de care ar fi bine să ţineţi cont, pentru a nu avea parte de experienţe neplăcute şi timp pierdut.

Parcurgând fiecare obiectiv turistic din oraşul pe care l-ai ales ca destinaţie, poţi începe să pregăteşti itinerariul pentru această călătorie. Planificarea itinerariului poate fi destul de spontană, astfel încât să nu transformi într-un eşec această călătorie. De asemenea este bine să te documentezi şi în ceea ce priveşte transportul din zonă (taxi, bicicletă, transport public sau pe jos).

Următoarea etapă importantă în planificare, din punctul nostru de vedere, este alegerea perioadei optime pentru a pleca în călătoria mult dorită. Pentru aceasta, găsiţi multe site-uri şi bloguri cu informaţii şi indicaţii preţioase despre când este cel mai bine să vizitezi locaţia aleasă, în funcţie de mai mulţi factori precum vremea, sezon sau extrasezon, s.a.m.d..

Pentru a începe cu adevărat să îţi planifici restul călătoriei, trebuie să îţi stabileşti un buget total al călătoriei sau un buget alocat pentru fiecare zi petrecută în vacanţă, pentru a te putea interesa în continuare de celelalte aspecte, printre care se numără cazarea, transportul (intern şi extern), activităţi extra, mâncare şi lichide.

În funcţie de bugetul stabilit de tine poţi începe să îţi cauţi cazare pentru perioada vacanţei. Ţinând cont de cât de mare sau de mic este grupul care va participa la călătorie, te poţi interesa exact de forma sau tipul de cazare pe care o doreşti sau pe care o consideri a fi cea mai avantajoasă pentru tine.
Pentru a avea cât mai multe susrse din acest punct de vedere, te poţi interesa pe cât mai multe site-uri de rezervări online sau platforme de rezervare, cât şi pe site-ul direct al unităţii de cazare ce ţi-a făcut cel mai mult cu ochiul. Totodată nu sunt de neglijat nici ofertele last-minute, deoarece poţi găsi oferte avantajoase, atât pentru cazare, cât şi pentru transport.
Un aspect foarte important în definitivarea unei rezervări sunt review-urile clienţilor ce au fost cazaţi în trecut la diferite unităţi de cazare. Mulţi dintre noi ţinem cont de părerile sau experienţele celor care au fost deja acolo.

În ceea ce priveşte transportul, mereu avem de unde alege. Pionul principal în alegerea tipului de transport este bugetul alocat pentru fiecare călătorie. În funcţie de acesta alegem modul de deplasare: maşina personală, autocar, tren sau avion.
Deplasarea cu maşina personală tinde a fi cea mai simplă şi ceamai comodă soluţie pentru fiecare dintre noi, însă de multe ori nu etse şi cea mai ieftină opţiune.
Autocarul este una dintre cele mai ieftine variante pentru a te deplasa pe parcursul unei călătorii.
Pentru a economisi banii pe transportul aerian trebuie să îţi rezervi din timp un bilet sau să pândeşti ofertele biletelor pentru diferite perioade ale anului. la fel de importantă pentru costul unui bilet de avion este compania aeriană pe care o alegi sau cea care are curse în direţia dorită de tine.

Asigurarea călătoriei este un aspect foarte important, indiferent că alegi să pleci singur, cu familia sau într-un grup de prieteni. Mulţi dintre noi mergem pe gândirea "Ce se poate întâmpla?" sau "Nu voi păţi nimic" ş.a.m.d. Această asigurare a călătoriei nu ţine doar de ceea ce poate să păţească unul dintre călători din punct de vedere medical, ci are în vedere mult mai multe aspecte precum defecţiuni în camera de hotel, anularea zborului sau a cursei de transport până la destinaţie, întoarcerea acasă în momentul în care există un deces în familie sau furtul unui lucru propriu.

Pentru călătoriile la nivel internaţional este bine să verifici întotdeauna actele , implicit valabilitatea paşaportului. Pentru călătoriile în anumite ţări ai nevoie de viză. De asemenea este bine să verifici dacă este nevoie să îţi faci nun anume tip de vaccin înainte de plecare.

În ceea ce priveşte pregătirea bagajului, de obicei există două tipuri de călători, cei care îşi pregătesc valiza cu mai mult timp înainte şi cei care îşi fac bagajul înainte cu o seară de călătorie sau chiar în ziua cu pricina. De asemenea, în ceea ce priveşte organizarea bagajului cei care urmează să călătorească se încadrează în două categorii. Pe de o parte sunt cei care îşi pun în bagaj doar strictul necesar sau chiar mai puţin de atât, începând de la haine, încălţăminte sau cosmetice, şi cei care îşi încarcă bagajul cu foarte multe lucruri inutile, ajungând să plece cu un bagaj mult prea mare.

La finalul tuturor acestor pregătiri mai mult sau mai puţin riguroase tot ceea ce trebuie să faci este să îţi iei valiza şi să pleci în vacanţa mult aşteptată.

Pe parcursul călătoriei tale trebuie să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară, să înveţi cât mai multe lucruri noi, să experimentezi şi să rămâi cu un zâmbet pe buze atunci când te gândeşti în urmă.